STORE P

Store P

Petter Sundby er en norsk rapper og musikkprodusent med røtter i Fyllingsdalen i Bergen. Som artist er Sundby kjent under navnene Store P og Peter’n. Sundby fikk sitt musikalske gjennombrudd som medlem av rapgruppen A-Laget. Sammen har de så langt gitt ut en rekke mixtapes, flere EPer og to studioalbum. Sundby har også vært produsent på alle utgivelsene til A-laget. Selv om Sundby fortsatt er medlem av A-Laget, debuterte han med sitt eget soloprosjekt i 2014. Hans første utgivelse som soloartist var albumet Regnmannen som kom ut i februar 2014. Albumet fikk en jevnt over god mottakelse og Sundby ble belønnet med en Spellemannspris i klassen Urban musikk. På albumet fikk Sundby blant annet hjelp av den meget anerkjente rapperen Lars Vaular, også fra Bergen. Lars Vaular er kjent som rapper og tekstforfatter og fikk sitt store gjennombrudd tilbake i 2007. Vaular markerte starten på det som årene etter ble kjent som “Den nye Bergensbølgen” og det er denne bølgen Store P også er en markant del av. Sammen skrev og spilte de inn den første singelen fra albumet Regnmannen, God ide. Låten var den eneste fra albumet som kom seg inn på VG lista, men til gjengjeld klatret den helt opp til en flott 3. plass. God ide holdt seg på VG lista i hele 14 uker og ble dermed den norske singelen med flest uker på lista i 2014.

 

A-Laget

A-Laget er en rapgruppe fra Bergen som består av Vågard, Store P, eller Peter`n som han også er kjent, Girson, og ved flere anledninger DJ Boge. Selv om DJ Boge selv ikke omtales som et medlem, har han deltatt på det meste av innspillinger bandet har gjort. Bandet, som ble grunnlagt i Bergen i 2006, har ikke akkurat vært aktive med plateutgivelser. Da bandet startet, produserte de en rekke mixtapes som kun er tilgjengelig via bandets hjemmeside. Selv etter 10 år kan låtene den dag i dag lastes ned gratis, om noen vil høre noe av det tidligste arbeidet til bandet og Store P som produsent. A-Laget fikk mye oppmerksomhet i starten, mye takket være at musikkscenen i Bergen på denne tiden var meget aktiv og nye rappere brøt til stadighet stillheten. Selv om rap på denne tiden ikke var noe nye musikkform, var det lenge siden man hadde sett et så sterkt rapmiljø vokse fram i Norge. Aldri hadde en by utenfor Oslo heller markert seg med flere nye og spennende rappere. Selv om det til dels var manko på plateutgivelser, ble Store P og A-Laget lagt godt merke til. Da A-laget begynte å rappe var det knapt noen utenfor Bergen som tok bergensrap seriøst, men rap-trioen har med sine seksuelt ladede tekster sjokkert og målbundet publikum og de har sprengt grenser for hva det er “godtatt” å rappe om. Bandet turnerte jevnt og trutt over hele Norge og kan liste med at de har varmet opp for flere internasjonale rapstjerner som Snoop Dogg, Redman, Paul Wall og The Game. Takker være en flott oppvarmingskonsert for storheten Snoop Dogg i 2013 ble bandet invitert over dammen og spilte for mange tusen rapentusiater på musikkfestivalen South By South West i USA.

 

 

På Periferifestivalen

Til Periferifestivalen kommer Store P for første gang som soloartist. Etter at han ga ut sitt debutalbum Regnmannen, har han turnert hele Norges land til strålende anmeldelser fra pressen. Med unntak av noen meget få opptredener, har han alltid overrasket publikum med gjesteartister fra øverste hylle av norsk rap og rock. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en konsert. Her gjelder det å være førstemann til mølla, for her blir det høy partyfaktor og garantert topp stemning.