Praktisk

Praktisk informasjon

Festivaler er for mange det store høydepunktet om sommeren, enten det er store musikkfestivaler, mindre lokale festivaler, teaterfestivaler eller literaturfestivaler. Utvalget er stort og du finner garantert en festival for deg. Til Periferifestivalen kommer det tusenvis av tilreisende hvert år. Mange har vært her mange ganger tidligere, men vi ser også mange nykommere hvert år. Og noe som er like sikkert som at solen står opp, er at mange glemmer å pakke en eller flere essensielle ting de trenger. Det gjelder både garvede festivalegåere og nykommere. Hvert år blir våre frivillige og ansatte spurt «hvor kan jeg få kjøpt dette» eller «jeg har glemt dette, kan jeg låne noe av deg». Derfor har vi samlet en del tips og råd om hva man bør ha med seg på en festival. Noen av tipsene kan nok virke veldig åpenbare, men tro oss, vi har hatt festivalgåere som har glemt å pakke nettopp den tingen.

Dette må du ha med:

Billett(er), penger og ID

Mange har sin egen «festivallommebok». Dette kan være en som kan henges rundt halsen eller spennes rundt livet. Uansett hvilken type du har, så må du ikke glemme å ta med billetten til festivalen, evt. billetter til reise (som tog, buss etc), penger (husk kontanter, en bankterminal kan være ustabil, så kontanter er superviktig!), samt ID. ID er spesielt viktig for deg under 25 da det kan hende du ikke får kjøpt alkohol uten. Som gyldig ID gjelder som regel bankkort med bilde, førerkort eller pass.

Våtservietter

En utrolig viktig ting å ha med seg på en festival, er våtservietter. Hygiene under et slikt arrangement er viktig og det er ikke alltid man har tilgang til såpe og vann. Derfor er det lurt å ha med en pakke våtserietter slik at man kan vaske hender og ansikt. Skal man være flere dager på en festival, kan man bruke våtservietter til å ta en kjapp «kattevask». Mange velger i tillegg å ta med seg en flaske desinfiserende, som tar livet av alle bakterier og gjør at man minsker risikoen for sykdom.

Øreplugger

Dette er spesielt viktig dersom man skal overnatte på festivalområdet i telt. Du kommer nok ikke til å få mange timer søvn, men har du et godt sett øreplugger kan du stenge ut lyden av naboen som snoker og de som roper i det fjerne, og dermed sørge for noe søvn.

Tørrsjampoo

Det blir ofte litt så som så med vask og hygiene under en festival, men ingen ønsker å gå rundt og se ut som at de ikke har sett en dusj på flere uker. Derfor er tørrsjampoo Guds gave til festivalgåere. Litt lett spray om morgenen og du er klar for en ny festivaldag!

Tannbørste og tannkrem

Dette MÅ du ha med deg. Selv om det meste av personlig hygiene blir litt så som så med, er det viktig å holde på munnhygienen. Tennene dine er noe av det viktigste du har og du bør ta vare på de, selv på en festival. Dessuten, du har ikke lyst til å gå rundt med rødvinsfargede eller gule tenner i flere dager heller. Så husk tannbørste og tannkrem!

Søppelposer

Det er viktig at man rydder opp etter seg og det er ikke alltid like enkelt å finne nærmeste søppelbøtte. Ta derfor med deg noen søppelposer du kan ha i sekken eller i teltet slik at du kan samle alt søppel og kaste det før du forlater området for godt. De frivillige som må rydde opp etterpå vil være evige takknemlige!

Klær til allslags vær!

I Norge må vi være forberedt på allsalgs vær, så ta med en regnponcho/jakke, solbriller, støvler, joggesko, og noe varmt undertøy.