Jimi Hendrix

Jimi Hendrix var en av verdens største musikere på 60-tallet, og vil for alltid være kjent som en av de beste gitaristene gjennom tidene. Han forbløffet publikum over hele verden med sin utrolige gitarspilling og eksperimentell musikk.

En tøff barndom

Unge Jimi Hendrix ble født i Seattle i 1942 og lærte seg å spille gitar da han var i tenårene. På det tidspunktet var det ingenting som skulle tilsi at han skulle bli en rockelegende. Han hadde en vanskelig barndom, og ble flyttet rundt mellom slektninger og venner av familien. Noe av grunnen til denne turbulente barndommen var at moren hans kun var 17 år da han ble født, og på grunn av det vanskelige forholdet mellom moren og faren hans. Faktisk tilbrakte Jimi Hendrix begrenset tid med moren sin, og så henne svært lite før han døde plutselig på 70-tallet.

Som mange andre musikklegender med vanskelig barndom, så ble musikken en slags flukt fra den vanskelige virkeligheten. Det var nettopp derfor Jimi Hendrix tilbragte mye tid alene med gitaren sin og utviklet sin spesielle «sound». Senere i tenårene sin startet han et band ved navn «Rocking Kings» og begynte å spille på lokale puber og barer. Han sluttet på skolen og tok strøjobber for å skaffe mat på bordet.

Flyttet til London

I 1961 vervet han seg til militæret, og var fallskjermjeger inntil han ble skadet under et hopp i 1962. Etter å ha jobbet som backup-gitarist for et par band skaffet han seg en britisk manager og flyttet til London, der han startet Jimi Hendrix Experience sammen med trommisen Mitch Mitchell og bassisten Noel Redding.

Etter å ha spilt en stund på ulike konsertarenaer i London begynte bandet og få en lojal fanskare og han begynte også å få oppmerksomhet fra andre rock-storheter som The Beatles og Rolling Stones.

Det var på denne tiden at han karriere virkelig begynte å ta av og han ga ut hits på løpende band, blant annet “Hey Joe”, “The Wind Cries Mary” og ”Purple Haze”. Han ble også kjent for sine ville konserter og ufattelige gitarspilling. En av de mest uforglemmelige opptredenene i karrieren hans var utvilsomt konserten på Woodstock-festivalen i 1969. Både festivalen, og Jimi Hendrix selv, fikk i ettertid legendestatus.

En legende

18. september i 1970 døde Jimi Hendrix som følge av komplikasjoner etter en overdose. Selv om han på dette tidspunktet bare var 27 år hadde han allerede rukket å for alltid sette sitt avtrykk i musikkverdenen, og verden for øvrig. Gitarspillingen hans var i en særklasse og har siden aldri blitt gjentatt med lignende overbevisning.

Påvirkningen han hadde på populærkulturen er også ubestridelig, det finnes flust av filmer, bøker, dokumentarer om hans liv og virke. I tillegg har han blitt hyllet av mange moderne artister som ser på han som en stor inspirasjon for sin egen musikk. I tillegg kan man også se ansiktet hans pryde klær og graffiti verden rundt.

Spilleautomat

Han har også blitt foreviget i spilleautomater. For eksempel har den populære spillutvikleren Netent laget en egen spillautomat som bærer navnet til den legendariske gitarspilleren. Lydsporet består selvfølgelig av mange av hans største hits, og denne musikken er selvfølgelig en stor del av hele spillopplevelsen. Du vil garantert kjenne føttene trippe mot gulvet i takt til de utrolige gitarsoloene.

Spilleautomaten har også latt seg inspirere av den eksperimentelle stilen hans og spilleautomaten er derfor mer psykedelisk enn andre sammenliknbare spill. Spillet har fem hjul og 20 betalingslinjer. Symbolene er selvfølgelig inspirert av artisten selv og du kan blant annet finne en elektrisk gitar, trommer og toner.