Helter – Guns N’ Roses

Guns N’ Roses, ofte forkortet som GNR, er et amerikansk hardrockband fra Los Angeles, California, dannet i 1985. De originale medlemmene som ble signert til Geffen Records i 1986 besto av vokalist Axl Rose, gitarist Slash, gitarist Izzy Stradlin, bassist Duff McKagan og trommeslager Steven Adler. Guns N’ Roses har utgitt seks studioalbum, som samlet har solgt mer enn 100 millioner kopier verden over, inkludert 45 millioner i USA. Imponerende tall som gjør dem til det 41. mestselgende bandet i historien.

Debuten

Guns N’ Roses sitt debutalbum, Appetite for Destruction, som kom i 1987, nådde nummer en på Billboard 200-listen ett år etter utgivelsen, mye takket være monsterhitten “Sweet Child of Mine“, bandet eneste singel som nådde nummer en på Billboard Hot 100. Albumet har solgt rundt 30 millioner eksemplarer verden over, inkludert 18 millioner enheter i USA, noe som gjør det til det mestselgende debutalbumet gjennom tidene i USA. Suksessen ble etterfulgt av en rekke album som toppet listene. Lies fra 1988 nådde nummer to på Billboard 200. De to albumene Use Your Illusion I og Use Your Illusion II fra 1991, debuterte på henholdsvis nummer to og nummer en på Billboard 200 og har kombinert solgt 35 millioner eksemplarer verden over, inkludert 14 millioner enheter i USA. Albumet The Spaghetti Incident fra 1993, ble bandets foreløpig siste studioalbum med Slash og McKagan.

Etter mer enn et tiår med arbeid og flere ulike medlemmer, lanserte Guns N’ Roses det etterlengtede albumet Chinese Democracy i 2008. Albumet, som kostet 14 millioner dollar å produsere, er det dyreste rockealbumet noen gang produsert. Det debuterte på tredjeplass på Billboard 200, men solgte uansett langt mindre enn forventet. Dette til tross for at det mottok jevnt over positive omtale av kritikere verden over. Tidligere medlemmer Slash og McKagan kom begge tilbake til bandet i 2016 før de la ut på turneen Not in This Lifetime… Tour. Turneen slo alle rekorder og per november 2017 er det verdens bestselgende turne gjennom historien. Så langt har det spilt inn over 430 millioner dollar.

Musikken til Guns N’ Roses er en blanding av punkrock, bluesrock, heavymetal og hardrock. Illusions-albumene så bandet ta for seg artrock, mens “The Spaghetti Incident” så gruppen blande hardrock med punkrock. Siden bandet ble aktivt igjen i 1999 har de beholdt hardrock-elementene, men de eksperimenterer fortsatt med både industriell rock og elektronisk rock. På 1990-tallet integrerte bandet en rekke nøkkelinstrumenter som ble spilt av enten Rose eller Reed. Både piano og fløyte ble på denne tiden brukt, og under Use Your Illusion-turneen ble bandet ledsaget av Teddy Andreadis, som brakte med seg sine fenomenale horn til en ellers hard linje.

Årets spilleautomat

I 2016 ga NetEnt ut en av de mest etterlengtede spilleautomatene gjennom tidene. Maskinen var en hyllest til Guns N’ Roses i anledning bandes 30-årsjubileum. Det var enorme forventninger til maskinen før lansering, og i god NetEnt-tradisjon skuffet den på ingen måte. Hjulene på spilleautomaten er fylt med bandets medlemmer, kjente albumcover og GNR-logoen. Hjulene er satt på en bakgrunn av en konsertscene, og om du ikke har spilt maskinen, er det bare å komme seg til norgeskasinoer.co og finne seg en fet innskuddsbonus, for denne maskinen vil du garantert falle for. Grafisk er det en av de aller beste spilleautomatene på markedet, og med stacking wilds, gratis spinn og et av de beste bonusspillene noen gang sett på en spilleautomat, er det ikke rart at maskinen ble kåret til årets beste spilleautomat i 2016. Det at du selv kan velge blant en rekke store GNR-hits som skal spilles i bakgrunn mens du jakter på de store gevinstene, tar maskinen til nye høyder.