HIGHASAKITE

HIGHASAKITE

Highasakite er et indie-pop og indie-rock band fra Norge. Bandet har hatt stor suksess både hjemme i Norge og i det store utlandet. The Guardian i UK omtaler bandet som Coldplay, bare med en kvinnelig vokalist. Ikke en dårlig sammenligning for et band fra lille Norge. Bandet har siden det ble grunnlagt bestått av de samme medlemmene Ingrid Helene Håvik på vokal, Trond Bersu på trommer, Øystein Skar på keyboard, Marte Eberson på keyboard og Kristoffer Lo på gitar, fløyte og perkusjon.

.

Bakgrunn

Sangerinnen Ingrid Håvik og trommeslager Trond Bersu møttes første gang mens Bersu studerte jazz på Trondheim Jazz Conservatory. Etter å ha startet som en duo, rekrutterte de to Thomas Dahl, som på den tiden jobbet som produsent, for å hjelpe til på bass og gitar. I tillegg kom også Øystein Skar til for å hjelpe duoen med synthesizer. Etter å ha brukt noen uker på å bli kjent med hverandre som musikere, brukte de 4 de neste seks månedene til intensiv øving og produksjon av det som skulle bli deres debutalbum, All That Floats Will Rain. Albumet, som ble produsert av Juhani Silvola og Thomas Dahl, ble gitt ut på Riot Factory records i 2012. Albumet fikk en meget god mottakelse og gikk rett inn på VG lista hvor den etter et par uker toppet ut på en finfin 16. plass. Etter at albumet var sluppet, la bandet ut på turne over hele Norge. Samtidig ble bandet utvidet med to nye musikere; Marte Eberson på synthesizer og Kristoffer Lo på gitar, perkusjon, flugabone og tuba for å utvide bandets instrumentale lydbilde. Highasakite begynte å åpne for andre musikalske instrumenter i søken på sin egne helt spesielle sound, og brukte til tider både pelbo og Sacred Harp i sine opptredener.

 

Det vanskelige andrealbumet

Etter en lang og hektisk periode med utallige konserter både i Norge og utlandet, kom bandet atter en gang sammen i studio for å starte arbeidet med det vanskelige andrealbumet. Med seg fikk de denne gangen den anerkjente produsenten Kåre Christoffer Vestrheim. Vestrheim er en meget erfaren produsent og under hans lederskap klart bandet å levere et album som virkelig fanget deres unike sound. Albumet Silent Treatment ble utgitt i februar 2014 og nådde etter bare 2 uker førsteplass på VG lista. Det ble senere samme år kåret til Norges beste album av norske musikkritikere. Etter utgivelsen av albumet og den fantastiske mottakelsen fra både fans og kritikere, åpnet verden seg for bandet. De ble invitert med på europaturne med det islandske bandet Monsters and Men og ble invitert til å opptre på Independent Music Awards i England i 2015. Etter å ha vist seg fram for det britiske publikumet, ble det satt opp en egen turne som så bandet spille i mer enn 25 ulike byer i hele Storbritannia.

 

Bandets tredje album, Camp Echo, var å finne i platehyllene i mai 2016. Den første singelen fra albumet “Someone Who’ll Get It”, ble utgitt tidligere på året og mottok som alt annet bandet hadde gjort fram til da strålende kritikk fra musikkpressen. Singelen ble spilt hele 5.2 millioner ganger på Spotify alene, og la et enormt press på bandet. Både kritikere og fans ventet i spenning på albumet fra bandet som på få år hadde markert seg som et av de mest spennende bandene Norge har sett på mange år. Da albumet endelig var klart tok det ikke lang tid før bandet på nytt la ut på turne. Alle ville ha en bit av Highasakite.

På Periferifestivalen

Periferifestivalen har i mange år forsøkt å booke Highasakite og vi er utrolig takknemlig for at de har valgt nettopp oss som første stoppested på en lang festivalsommer. Skal du oppleve Highasakite live i Norge i år har du bare to muligheter, og den første er på Periferien. Velkommen skal du være.