Frivillig

Frivillig på Periferifestivalen

Periferifestivalen er, som de aller fleste andre festivaler, helt avhengig av frivillige medhjelpere til en rekke ulike oppgaver, både før-, under- og etter festivalen. Vi er så heldige at vi har en god base med faste frivillige som kommer tilbake år etter år, men vi er alltid ute etter å knytte til oss nye frivillige. Å være frivillig på en festival er både spennende og utfordrende, og du vil bli kjent med utrolig mange interessante mennesker. Det store plusset er selvsagt at du får gratis inngang til festivalen i de periodene du ikke jobber, og ingen frivillige jobber mer enn 8 timer per dag, noe som betyr masse festival-fritid der du kan gjøre hva du vil. Våre frivillige får i tillegg mat og opphold under festivalen, så hos oss vil du bli tatt godt vare på. Dersom du syns dette høres interessant ut og kan tenke deg å jobbe som frivillig hos oss, anbefaler vi at du leser mer om de ulike arbeidesoppgavene under. Dersom du finner noe du kunne tenke deg å jobbe med, anbefaler vi at du tar kontakt direkte med festivalledelsen.

 

Kafe- og barpersonell

Under festivalen tilbyr vi servering både fra en kafe og en bar. Fra kafeen tilbyr vi enkle lunsj- og middagsretter, samt varme og kalde drikker. Her trenger vi frivillige som kan betjene kassen, samt serveringspersonell og ryddepersonell. For de som ønsker å betjene kassen og servere, er det et krav at man har fylt 18 år. Dette er p.g.a. alkoholservering. Dette gjelder også alle som ønsker å jobbe i baren. Ønsker du derimot å stå for rydding og kanskje hjelpe til i oppvasken, trenger du å være fylt 15 år. Dette er en flott mulighet for unge som ønsker å få litt arbeidserfaring, og dersom du gjør en god jobb, vil du få en god referanse fra oss.

 

Billetthåndtering

På Periferifestivalen kan man få kjøpt både dagsbilletter og helgepass, så vi trenger frivillige som kan sjekke billetter. Eventuelle restbilletter vil også bli lagt ut for salg og kan kjøpes ved inngangen, så frivillige her må kunne være behjelpelig med dette. Du trenger ikke noen spesiell erfaring fra før av, det viktigste er at du er hyggelig og behjelpelig. Du er den første personen våre besøkende treffer, så det er viktig at du er blid og gir et godt inntrykk.

 

Rigging

Det er utrolig mye utstyr som skal på plass, og taes ned igjen etter at festivalen er over. Ønsker du å hjelpe til med dette er det viktig at du er i nogenlunde fysisk god form og ikke redd for å ta i et tak. Det er mye utstyr som skal bæres, stables og settes på plass, så dette er for deg som liker å være i aktivitet. I tillegg er det viktig at du har en positiv innstilling og er blid og imøtekommende.

 

Diverse oppgaver (poteten)

Det er en rekke oppgaver som ikke faller under en spesiell kategori, og derfor har vi valgt å kalle denne posten «poteten». Som «potet» vil du bli bedt om å gjøre en rekke ulike oppgaver. Du blir rett og slett sendt til der du trengs mest. Dette kan være å rydde, hjelpe besøkende med noe, være behjelpelig med parkering, ta imot våre artister og hjelpe de med det de måtte trenge, og mye, mye mer.

Dette tilbyr vi

Som frivillig på Periferifestivalen kan vi garantere deg en helg med mye moro. Du vil bli kjent med en masse mennesker fra hele Norge. Du vil få en god innsikt i festivallivet og de utfordringer og arbeidsoppgaver som må gjøres for å få til en vellykket festival. Vi gir alle våre frivillige en attest på arbeid utført og en referanse for fremtidig arbeid. Du vil i tillegg få mat og overnatting. Så hva venter du på? Meld deg som frivillig i dag!