AURORA AKSNES

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes, kjent under artistnavnet Aurora, er en norsk sanger, tekstforfatter og produsent. Hennes debut EP “Running with the Wolves” ble utgitt på Decca Records i mai 2015. Utgivelsen ble roset av både musikkblogger og nasjonal presse. Senere samme år fikk hun i oppdrag å synge inn en coverversjon av Oasis-sangen “Half the World Away”, som ble brukt i John Lewis julereklame i Storbritannia. For oss her hjemme i Norge høres kanskje ikke det ut som noe videre stort, men sannheten er at julereklame på TV er en stor begivenhet i England og selskaper som John Lewis bruker millioner av pund på sine julereklamer som blir sett mange millioner ganger i løpet av kort tid. Låten er også å finne som et bonusspor på hennes debutalbum “All My Demons Greeting Me as a friend” som ble sluppet verden over i 2016.

 

Bakgrunn

Aurora Aksnes ble født 15. juni 1996 i Stavanger. Hun har to eldre søstre, Miranda som jobber som makeup artist, og Viktoria, som er på vei til å etablere seg som en anerkjent motedesigner. Hun vokste opp i Os kommune i Hordaland like utenfor Bergen. Hun begynte å lage musikk allerede i den spe alder av 6 år, og begynte å skrive tekster i en alder av 9. Sanger som “Kjører med ulvene” og “Jeg gikk for langt”, som begge er med på debutalbumet, ble skrevet i denne tidlige fasen av livet hennes.

 

Karrieren

Auroras første sang som ble gitt ut var “Marionett” som kom rundt julen i 2012. Sangen ble raskt etterfulgt av hennes andre, “Awakening”, i mai 2013. Hennes første offisielle singel på et selskap kom i 2014 da hun ga ut “Under Stars” på Decca Records. Samarbeidet med Decca fungerte bra for Aurora og i 2015 fulgte de opp “Under stars” med singelen “Runaway” som oppnådde stor suksess i Storbritannia, og via streamingtjenesten Spotify. Singelen ble i løpet av bare 6 uker lastet ned over en million ganger. Suksessen med “Runaway” hadde åpnet den Britiske pressens øyne for den blonde sangerinnen fra Bergen, og da hun slapp sin neste singel “Running with The Wolves” i april samme år, fikk den oppmerksomhet fra både BBC, Radio One, Radio Two og 6Music i England.

 

Den massive oppmerksomheten fra Britisk radio gjorde Aurora til en yndet festivalartist, og i løpet av 2015 og 2016 var hun å se på store festivaler som Way Out West, Wilderness og Green Man Festival. Briten kunne ikke få nok av den norske sangerinnen og hennes neste to singler gikk rett inn på de største listene. Hun holdt konserter i hele England, deriblant flere utsolgte konserter i London. Hennes største opptreden i England var da hun i 2016 opptrådte på Brixton Academy sammen med Monsters and Men.

 

Debutalbumet

Auroras etterlengtede debutalbum “All My Demons Greeting Me as a friend” ble sluppet over hele verden i 2016 og ikke overraskende valgte hun London som sted for offisiell lansering. Lanseringen gikk strålende og musikkritikere over hele verden trykket albumet til sine bryst. Etter lanseringen la Aurora ut på en lengre turne som så henne opptre på en rekke store scener over hele verden.

På Periferifestivalen

Periferifestivalen er utrolig stolte over av at Aurora har funnet tid til å opptre i sitt hjemfylke. Det er ikke ofte man får muligheten til å oppleve en artist som dette på en beskjeden liten scene i Norge. Vi har lenge ønsket å kunne presentere Aurora for sitt hjemlige publikum og nå er endelig tiden kommet. Aurora har fått det ærefulle oppdraget med å avslutte årets festival og alt ligger til rette for en konsert for historiebøkene.