FRODE GRYTTEN

Velkommen til Periferifestivalen.no

Periferifestivalen er en årlig festival som arrangeres ytterst i havgapet i Glesvær utenfor Bergen. Festivalen ble arrangert for første gang i 2009, og har vokst enormt mye siden da. Det hele startet med at en kompisgjeng ønsket å arrangere en festival i Sund kommune, og sommeren 2009 ble den første Periferifestivalen arrangert. Den gang var det stort sett lokale artister som opptrådte, men det ble en så stor suksess, at allerede året etter kunne de skilte med en mer kjent headliner. Det som er så spesielt med denne festivalen, er at det ikke bare handler om musikk. På denne festivalen kan man også få med seg opptredner fra forfattere og kunstnere.

Artister

Et fast innslag på festivalen er Frode Grytten. Grytten er en kjent lyriker og forfatter, og har opptrådt på festivalen hvert år siden oppstarten. Grytten er en stor favoritt blant publikum og kommer også i år til festivalen. Han har nylig gitt ut ny bok og vi regner med at denne boken blir et hett samtaleemne under festivalen.

Vi er stolte av å kunne presentere både kjente, og noen mer ukjente, norske artister under årets festival. Blant de store navnene kan vi finne Store P, ellere Peter`n som han også er kjent som. Store P er en kjent norsk rapartist som garantert vil få publikum opp på sine føtter. Alle som har vært på Periferifestivalen før vet nok godt at vi ønsker å tilby våre gjester et så bredt spekter av artister som mulig, og i år er intet unntak. Stein Torleif Bjella er en annen norsk artist vi gleder oss svært mye til å se under årets festival og han nok så langt unna rap-kategorien som man kan komme. For de som ikke kjenner Bjella og hans musikk, kan vi bare si at dere har noe helt spesielt i vente. Bjella har flere ganger blitt omtalt som en av Norges beste visesangere, og har gitt ut flere kritikerroste album.

Vår headliner dette året er ingen ringere enn Aurora Aksnes. Denne unge sangerinnen fra Bergen har hatt en kometkarriere få har sett maken til. Aksnes er blant de svært få kvinnelige norske artistene de siste årene som har oppnådd stor suksess i Storbritannia og i USA, og det er ikke noe å kimse av. Hennes store gjennombrudd i Storbritannia kom på en noe spesiell måte og det kan du lese mer om under «Aurora Aksnes».

 

På festival

Hvert år reiser tusenvis av festglade nordmenn på festival, og like sikkert som at solen står opp, så er det alltid noen som glemmer å pakke noe viktig. Det spiller ingen rolle om du er en garvet festivalgåer eller om det er første gang på festival, vi anbefaler virkelig at du tar en titt på vår «praktisk informasjon» side. Her vil du finne en liste over de viktigste tingene du bare MÅ ha med deg, for vi lover deg, du vil ikke åpne sekken på festivalen og innse at du har glemt å pakke noen av de tingene.

 

Frivillig

Periferifestivalen er en festival som er basert på 100% frivillig arbeid og derfor er det helt nødvendig for oss å knytte til oss nye frivillige hvert år. V er heldige som har en fast base med frivillige som kommer tilbake hvert eneste år, men festivalen vokser og vokser, og derfor trenger vi nye frivillige. Vi kan tilby en rekke ulike arbeidsoppgaver for de som er interesserte. Hos oss vil du som frivillig få mat under festivalen, samt at du vil få opphold. Du kan lese mer om å vær frivillig hos hos under «Frivillig», og ta gjerne kontakt dersom du tror dette kan være noe for deg.